Najlepszy lekarz neurolog według opinii internautów – znaleziony

13 Kwi

Zaburzenia neurologiczne są jednymi z najbardziej dokuczliwych schorzeń, dlatego tak cenni są lekarze o doskonałej opinii i setkach zadowolonych z wyników leczenia pacjentów. Internauci byli jednak całkowicie zgodni – Neurolog Doktor Banaszek jednogłośnie została wybrana najlepszym neurologiem.

Neurolog Banaszek – dlaczego właśnie ten lekarz?

Dzisiaj nie tylko profesjonalizm lekarza brany jest pod uwagę przy całościowej ocenie pracy i procesu leczenia. Swoją pozycję zawdzięcza przede wszystkim faktem zajmowania się ocena funkcjonowania układu nerwowego u dzieci, które maja problemy z utratą świadomości, niedowładami czy bólami głowy. Doskonale opiekuje się również niemowlętami z grupy ryzyka, diagnozując ze za pomocą metody Vojty, dziećmi dotkniętymi mózgowym porażeniem dziecięcym, zespołem Downa, prowadzi rehabilitacje dla dzieci z opóźnieniem psychoruchowym.

Metoda Vojty – dlaczego dr Banaszek ją stosuje?

Dr Banaszek, jako członek Międzynarodowego Stowarzyszenia Vojty, Polskiego Towarzystwa Neurologicznego, Polskiego Towarzystwa Neurologii Dziecięcej oraz jako wspólnik doktora Vojty w dokonaniu przełomu w neurologicznym sposobie postrzegania zaburzeń ogólnorozwojowych u niemowląt oraz dzieci do 3. roku życia zna tę metodę od podszewki, co pozwala jej na jej stosowanie w sposób perfekcyjny. Sama metoda jest precyzyjna i w szybki sposób pomaga zdiagnozować dzieci oraz niemowlęta potrzebujące odpowiedniej pomocy medycznej czy rehabilitacyjnej.