Jak taniej podróżować dzięki Airbnb

14 Gru

Ostatnio coraz większą popularnością wśród osób uwielbiających podróże stał się serwis internetowy Airbnb, dzięki któremu możemy zmniejszyć koszty podróży nawet o kilkadziesiąt procent. Jeśli nie wiesz, jak działa ten portal, zapoznaj się z naszym artykułem i przekonaj się, jak możesz wykorzystać możliwości Airbnb.

Co to jest Airbnb?

Serwis Airbnb powstał w 2008 roku w San Francisco i od tego czasu zdobył już miliony użytkowników na całym świecie. Jego ideą jest możliwość wynajmowania pokoi i apartamentów od osób prywatnych. W serwisie znajdziesz tysiące ogłoszeń na tani nocleg w mieszkaniach i domach osób, które chętnie przyjmą turystów pod swój dach.

Jak korzystać z serwisu?

Aby móc korzystać z usług serwisu Airbnb musisz zarejestrować konto, wpisać swoje dane oraz przejść profes weryfikacji. Cała procedura jest bardzo prosta i zajmie ci tylko chwilę. Dzięki temu zyskasz dostęp do bazy i będziesz mógł zabukować pobyt. Co ciekawe, cały portal opiera swoje działanie na opiniach i komentarzach użytkowników. To właśnie dzięki nim masz pewność, że warto zatrzymać się u danej osoby oraz, że jest to sprawdzony adres. Dodatkowo jeżeli jest to twoja pierwsza rezerwacja to możesz otrzymać kupon do Airbnb na stronie kuponyairbnb.pl

Dlaczego warto korzystać z Airbnb?

Jest to najlepszy pomysł na nocleg w dużych miastach, gdzie ceny hoteli są naprawdę bardzo wysokie. Dzięki Airbnb bez problemu znajdziesz nocleg tańszy nawet o kilkadziesiąt procent, dzięki czemu zaoszczędzone pieniądze będziesz mógł wydać na cos innego. Serwis jest także doskonałym sposobem na poznanie nowych, interesujących ludzi, więc dlaczego miałbyś nie spróbować?