Coaching dla osób i firm

6 Paź

Obecnie właściciele oraz menedżerowie firm wiedzą, jak istotnym etapem w rozwoju firmy jest rozwój kompetencji ich pracowników. Kadra zarządzająca bardzo często boryka się z wieloma problemami, które nawarstwiając się, utrudniają realizację założonych planów oraz osiągnięcie sukcesu. Wykorzystanie coachingu jako elementu strategii zarządzania zasobami ludzkimi jest bardzo skutecznym narzędziem, które przynosi firmom szereg długofalowych korzyści.

coaching-dla-firm

Korzyści z coachingu

Sesje profesjonalnego coachingu przynoszą widoczne efekty dla całej organizacji. Do najważniejszych z nich należą:

• Kadra zarządzająca nie tylko wydaje polecenia, lecz także motywuje i inspiruje do działania
  • Poprzez wykorzystanie wewnętrznego potencjału, pracownicy stają się mistrzami w swojej dziedzinie, który posiadają gotowe narzędzia do realizacji wyznaczonych celów
  • Lepsze relacje interpersonalne na linii manager – pracownik, pracownik – pracownik, pracownik – partner biznesowy/klient.
  • Przeciwdziałanie nadmiernemu stresowi, konfliktom oraz demotywacji i wypaleniu zawodowemu
  • Zwiększenie motywacji pracowników i managerów

Kiedy warto skorzystać z coachingu dla firm?

Coaching dla firm w ramach MSC dedykowany jest zarówno tym firmom, w których obecna sytuacja wymaga szybkiej i skutecznej zmiany, jak również tym, które radzą sobie z bieżącymi problemami, lecz chcą stworzyć bardziej efektywny zespół. Jeśli chcesz inspirować swoich pracowników oraz pokazać im, że kluczem to sukcesu jest wspólna praca i komunikacja, zapoznaj się z ofertą coachingu dla firm w Polskim Instytucie Coachingu Proaktywnego.